A Mátrix 4 alkotói beperelték a Warnert

Pert indított a Mátrix: Feltámadások munkálataiban társproducerként részt vevő Village Roadshow Entertainment a Warner Bros. stúdiót.

A produkciós cég állítása szerint a Warner szerződést szegett azzal, hogy egyidejűleg mutatta be Lana Wachowski filmjét a mozikban és az HBO Max műsorkínálatában. A The Wall Street Journal értesülései szerint a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon hétfőn benyújtott kereset szerint a WarnerMedia, az AT&T részeként pusztán azért hozta előre a film premierdátumát 2022-ről 2021-re, hogy az HBO Max előfizetői bázisát erősítse.

A felperes öncélú lépésként értékeli a stúdió fenti döntését, állítása szerint a Warner tisztában volt azzal, hogy a Mátrix negyedik része jó eséllyel kasszasiker lehet, ennek ellenére streamingszolgáltató előfizetőinek számának növelését tartotta fontosnak.

A megjelenést követő elemzések szerint a film anyagi bukását egyrészt csakugyan a “kettős” megjelenés okozhatta, fontos kiemelni azonban, hogy a Mátrix 4 célközönsége sokkal idősebb korosztályba sorolható, mint az elmúlt hónapokban visszatért mozilátogatók korosztálya.

akció | sci-fi

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet... több»