Idén decemberben érkezik a Netflix műsorkínálatában Zack Snyder epikus sci-fije, a Rebel Moon. Az előzetes már elérhető, lássuk azonban, hogy mit is érdemes tudni Snyder rendezéséről, amely nagyon úgy tűnik, hogy egyúttal a streamingszolgáltató idei legnagyobb dobása lesz.

Noha a premierig még csakugyan hónapok vannak hátra, a Netflix már most bejelentette, hogy elkészül a folytatás. Snyder projektje eredetileg egy új Star Wars-film lett volna, a Lucasfilm azonban nem adott zöld utat a rendezőnek, az előzetest elnézve azonban ez nem igazán jelentett nagyobb problémát, hiszen a Rebel Moon még így is piszkosul látványosnak ígérkezik.

Snyder elmondása szerint egyébként a Rebel Moont a Star Wars mellett olyan klasszikus művek inspirálták, mint a Hét szamuráj és az Escalibur. A történet szerint adott egy csapat harcos, akik lázadóként egy zsarnoki hatalommal szeme szegülve igyekeznek megvédeni a védtelenebbeket. A rendező az Insider magazinnak adott interjúban azt is megjegyezte, hogy ezen a sztorin közel négy évig dolgozott egyéb munkái mellett.

A koncepció eredetileg az Egy új remény történései előtt játszódott volna, a Skywalker-sagához ugyanakkor nem kapcsolódott. Miután a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, a tárgyalásokat újra megnyitották, Snyderrel viszont nem tudtak közös nevezőre jutni a kreatív ötletek terén.

Az első rész A tűz gyermeke címmel jelenik meg, a főszerepben Sofia Boutella Kora karakterében lesz látható, akit a Veldt nevű bolygó lakói maguk közé fogadnak, noha a lány kétes és sötét múlttal rendelkezik, mindemellett a további szerepekben olyan nagy nevek érkeznek, mint Charlie Hunnam, Jena Malone, Djimon Hounsou, Cary Elwes, Corey Stoll, Michiel Huisman és Ray Fisher.

Ez viszont csak a jéghegy csúcsa. Snyder és csapata ugyanis ügyelt a részletekre, a Rebel Moon egy rendkívül gazdag univerzumot tartogat a számunkra. Az első epizód 7 különböző bolygón játszódik majd. A munkálatok során 4 nyelvet alkottak meg, amelyeknél egy nelvész is közreműködött. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Rebel Moon minden egyes epizódjából rendezői változat is készül, amelyek korhatáros besorolást kapnak, mivel azok sokkal keményebbek és véresebbek lesznek majd.

A Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke tehát idén december 22-én debütál a Netflixen, a film mafabos adatlapján található Netflix logóra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást a premier napjától kezdődően, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»