Michael J. Fox őszintén beszélt betegségével kapcsolatban egy friss interjúban, amelyben a színész megjegyezte, hogy egész egyszerűen “nincs ideje az önsajnálatra”.

Fox feleségével, Tracy Pollannal együtt mutatták be a texasi Austinban a STILL: A Michael J. Fox Movie című dokumentumfilmet, a vetítést követően pedig az SXSW konferencián is jelen voltak.

“A Parkinson-kór szívás, de ez egy nagyszerű élet, úgyhogy köszönöm. A szánalom a bántalmazás jóindulatú formája. Sajnálhatom magam, de erre nincs időm. Van mit tanulni ebből, úgyhogy tegyük meg, és lépjünk tovább” - mondta a színész.

“'A rajongóim alapvetően az életemet adták nekem. Szerettem volna időt és hálát adni ezeknek az embereknek, akik oly sokat tettek értem” - tette hozzá a Vissza a jövőbe sztárja.

Fox és Pollan közel 35 éve élnek házasságban, négy közös gyermekük született, és nagyon úgy tűnik, hogy ennek a hosszú évek óta tartó szerelemnek semmi sem szabhatott igazán gátat.

Az SXFW közleménye szerint a bemutatott STILL című film archív és forgatókönyves elemeket tartalmaz, ennek együttesével kívánja elmesélni Michael J. Fox rendkívüli életét és küzdelmét a Parkinson-kórral szemben.

Fox 29 éves korában észlelte magán először a tüneteket, elmondása szerint egy reggel arra ébredt, hogy remegett a kisujja, amely egyszerűen nem akart elmúlni, 1991-ben diagnosztizálták nála a betegséget. Ezt követően az alkoholhoz nyúlt és dopamin tablettákat szedett.