A Star Wars IX lenyűgöző koncepciós rajzai egészen más befejezésről árulkodnak (galéria)

A napokban számoltunk be arról, hogy vélhetően kiszivárgott a Star Wars kilencedik epizódjának Colin Trevorrow-féle forgatókönyve. A Disney ugyan nem kommentálta a helyzetet, így nehéz eldönteni, valóban az eredeti koncepciókról van szó.

A Star Wars: Duel of Fates munkacímű kiszivárgott forgatókönyv alapján nagyon hamar egyértelművé vált, hogy Trevorrow igencsak másfajta lezárást szánt a Skywalker-saganak, bár mindenképp hozzá kell tenni, hogy J.J. Abrams végül számos inspirációt merített a munkából.

Most pedig napvilágot látott jó néhány skicc és vázlat a Skywalker kora eredeti vizuáljából is, amely arra enged következtetni, hogy az alkotók eredetileg jóval komorabb lezárást szánhattak a filmszériának.

Az eredeti ötletek alapján szó sincs mindenesetre Palpatine visszatéréséről, sokkalta inkább Rey és Kylo Ren kettősére helyeződött volna a hangsúly, és nagyon úgy tűnik mindezek alapján, hogy Rey karakterét is elcsábíthatta a sötét oldal.

Szemmel láthatóan pedig a kilencedik epizódban olyan korábbi ismerős helyszínek, mint a Corusant is kulcsfontosságú szerepet játszattak volna.