A Star Wars IX rendezője reagált a kritikákra

Végre a hét végén eljött a nap, amire rajongók milliói (esetleg milliárdjai?) vártak évek óta világszerte. Sőt, akad olyan is, aki immár harmincöt éve várt erre a napra. Megérkezett a mozikba a Star Wars: Skywalker kora. Ezzel pedig pont kerül a Skywalker saga végére, arra a gigantikus történetre, amit annak idején George Lucas eredendően legalább kilenc filmnek álmodott meg. Megkaptuk tehát az áhított kilencedik epizódot is, de mint azt ilyenkor megszokhattuk, jöttek is a fanyalgók és a szőrös szívű kritikusok. De mit szól a negatív kritikákhoz a film rendezője, J.J. Abrams?

Nagyjából azt, amire számítani lehetett: diplomatikus volt. A rendezőt egyáltalán nem bántják a negatív kritikák, hiszen tisztában van vele, hogy mindenkinek ugyebár lehetetlen megfelelni. Éppen ezért cseppet sem rágódik azon, hogy valakinek nem tetszik a végeredmény, mert ugyanúgy vannak olyanok is, akik imádják minden percét. Abrams hozzátette, mindkét oldalnak igaza van, mindkét oldallal egyetért, hiszen ez tipikusan olyan film, amit a hatalmas rajongótábor miatt képtelenség tökéletesre megalkotni.

Abrams mellett megszólalt a forgatókönyv egyik írója, Chris Terrio is, aki egyetért a rendezővel. Elmondása szerint az egyetlen dolog, amit követtek a film elkészítése során, az a szívük volt, mivel egy ilyen kaliberű alkotás esetében nem is lehet másra hallgatni. A végeredmény pedig az lett, ami.

A Star Wars: Skywalker kora egyébként elsősorban a kritikusok körében teljesít egyelőre gyengébben, a rajongók általánosságban elégedettek a filmmel. Természetesen még csak most került a mozikba, így adni kell neki időt, hogy minden rajongóhoz eljusson, mindenki megeméssze a látottakat. Csak utólag lehet majd eldönteni, hogy a zseniálisnak tartott első trilógia, valamint a pocséknak kikiáltott második trilógia után a záró hármas miként vonul be a filmtörténelembe.