Billy Dee Williams (galériánkban) úgy véli, hogy a színészek számára lehetővé kell tenni, hogy fekete sminket viselhessenek.

A Star Wars színésze Bill Maher Club Random című podcastjének vendégeként beszélt minderről, amely során többek között azzal érvel, hogy Laurence Olivier alakította a címszereplőt az 1965-öst Othellóban.

“Amikor eljátszotta az Othellót, elájultam a nevetéstől. Kinyomta a seggét, majd így sétálgatott, mert a feketéknek ‘állítólag’ nagy seggük van” - mondta Dee Williams az interjúban. 

Maher ugyanakkor megjegyezte, hogy szerinte manapság az ilyen már “nem menne át” Hollywoodban, amely kapcsán felhozta a problémának számító blackface-t is.

“Ha színész vagy, bármit megtehetsz, amit csak akarsz” - jegyezte meg Dee Williams.

“A lényeg az, hogy ne úgy menj végig az életeden, hogy úgy érzed: áldozat vagy. Nem vagyok hajlandó úgy élni az életemet, hogy azt mondom a világnak, hogy ki vagyok akadva. Nem fogok a nap 24 órájában dühös lenni” - tette hozzá a színész.

Billy Dee Williams mindemellett memoárját is népszerűsítette a műsorban, amely idén februárban jelent meg What Have We Here címmel, a vele készült teljes interjút pedig lentebb tudjátok megtekinteni: