A Star Wars VII már az Avatart is beelőzteA kép forrása: Lucasfilm

Bekövetkezett az elkerülhetetlen, és hol van még a vége?!

A Disney hivatalosan is bejelentette, hogy megdöntötték az Avatar korszakos rekordját, így a Star Wars VII lett minden idők legjobban jövedelmező filmje Észak-Amerikában.

A sikert némileg beárnyékolhatja, hogy ha számolunk az inflációval, ekkor ugyanis Az ébredő Erő  'csak' a 21. helyet foglalja el. Innen nézve a rekordot továbbra is az Elfújta a szél tartja 1,74 milliárd dollárral, míg a Star Wars IV. - Egy új remény 1,53 milliárdot kaszált. Ennek ellenére a Star Wars VII sikere továbbra is bámulatos, miközben arról sem szabad megfeledkezni, hogy ehhez a bevételhez még mindig csak annak az időnek a töredékére volt szüksége, mint az Avatarnak.

A Star Wars franchise hetedik része nemzetközi viszonylatban 799,1 millió dollárt hozott, ezzel pedig újabb rekordot döntött meg, ugyanis soha korábban nem érte el az 1,56 milliárdos összbevételt egy film ilyen kevéssel a premierjét követően.

Az, hogy meglesz-e az Avatar 2,7 milliárdos összbevétele, még továbbra is kétséges, és bár ehhez minden bizonnyal kelleni fog a DVD- és a Blu-ray értékesítés is, de meglepődnénk,  ha nem húzná be ezt is. 

Ha még többre vagy kíváncsi, a Star Wars - Az ébredő Erő további információkkal várunk.