A The Last of Us nyomdokain halad az új 'legjobban várt' sorozat

Kétség sem férhet hozzá, hogy az idei év egyik legnagyobb durranása a The Last of Us volt. Talán még a készítők sem remélték, hogy ekkora sikert fog aratni az HBO Maxon streamelhető sorozat. De így lett, ez pedig megnyitotta az utat más hasonló projektek előtt is.

A Sony szeretné nem csak egyszer, de többször is megismételni ezt a sikert, ezért más nagy népszerűségnek örvendő PlayStation-exkluzív játékaiból is sorozatokat forgat. Az egyik ezek közül a God of War, de már folynak a Horizon Zero Dawn adaptációjának előkészületei is.

A PlayStation Productions vezetője, Asad Qizilbash egy interjúban elmondta, hogy rengeteget tanultak a The Last of Usból. Éppen ezért ugyanazt a bevált receptet fogják az új sorozatok esetében is alkalmazni. A lényeg, hogy a sorozat nagyon szorosan kövesse a játékot. Szigorúan hűek maradnak az eredeti történethez, amit a sok epizódnak köszönhetően nem kell két szűk órába belezsúfolniuk. Lesz idejük kibontani a világot, jobban megmutatni olyan szereplőket is, akik a játékban nem kaptak elég reflektorfényt.

Egyelőre nagyon kevés konkrétum ismer a God of War sorozat kapcsán. A sztori Kratost, egy spártai harcost követ nyomon, akit a görög istenek küldetésre indítanak, hogy végezzen Árésszel, a háború istenével. A sorozaton többek közt Rafe Judkins is dolgozik, akinek van már rutinja videojátékos projektekkel, hiszen dolgozott az Uncharted forgatókönyvén is, illetve a The Division feldolgozásában is részt vesz.