75 Venom  (2018)

A koronavírus nincs tekintettel sem nemre, sem vallásra vagy etnikumra, társadalmi pozícióra, hírnévre vagy politikai nézetekre. Válogatás nélkül szedi áldozatait szerte a világon. A napokban a brit színész, Riz Ahmed egy interjúban arról beszélt, hogy ő maga két családtagját is elveszítette az elmúlt hetekben a járvány miatt.

Riz Ahmed azt nem árulta el, hogy mely családtagjairól volt szó, ehelyett arra próbált meg rámutatni, hogy szerinte sok országban nagyon nem jól kezelik a járványt és egyáltalán az embereknek kijózanító pofonként kellene felfognia ezt az egész helyzetet. A színész nehezményezte, hogy az USA elnöke a járványt akarja felhasználni az országba való migráció meggátlására, míg szerinte Magyarország kormánya a hatalma megerősítésére használja a helyzetet. Indiában pedig kifejezetten a muszlim közösségekre próbálják meg hárítani a felelősséget, ezért a kórházakban már külön kezelik a muszlim és nem muszlim betegeket.

Riz Ahmed az interjúban azt is elmondta, őszintén reméli, hogy az emberiség sokat tanul a mostani helyzetből, felnyitja a szemét és elkezd másképp élni, mint korábban. Sokkal nagyobb támogatást kell kapnia azoknak az embereknek – az egészségügyi dolgozóknak –, akik gyakorlatilag a frontvonalban harcolnak a betegséggel, ezért magasan ők vannak a legjobban kitéve a veszélyeinek.

Riz Ahmed neve talán még nem cseng sokaknak ismerősen, ám nem csak egy futottak még kategóriás színészről van szó. Az elmúlt években olyan alkotásokban láthattuk, mint a Venom, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, az Éjjeli féreg vagy épp a HBO Aznap éjjel sorozata.