Akciózó Liam Neeson, terrorizáló apáca: Ezt a 4 új filmet CSAK a mozikban nézheted ezen a hétvégén (mozi ajánló, 36. hét)

Az, hogy immár szeptembert írunk és elkezdődött a suli, még jelenti azt, hogy ne szakíthatnánk időt egy-egy új filmre a mozikban. Már csak azért sem, mert ez a hét is elég ígéretesnek tűnik, már ami a mozis premiereket illeti. Négy újdonságot mutatunk most nektek, amelyek mind csütörtökön debütálnak a hazai mozikban. Köztük ott van Liam Neeson legújabb akciófilmje (Antal Nimród rendezésében), egy elsőre nagyot bukott horrorfilm folytatása, egy sokkal nagyobb sikert aratott vígjáték harmadik része, és még egy francia-olasz (magyar) dráma is.

#4

68 Fényes jövő  (2023)

(2) (2)

dráma | vígjáték

Cinego

Giovanni, egy neves olasz filmrendező épp egy új forgatására készül. Házassága válságban van, francia producere a csőd szélén áll, lánya pedig elhagyja őt, úgy tűnik,... több»

Giovanni, egy neves olasz filmrendező épp egy új forgatására készül. Házassága válságban van, francia producere a csőd szélén áll, lánya pedig elhagyja őt, úgy tűnik, minden ellene dolgozik! A mindig kötéltáncot járó Giovanninak újra kell gondolnia a dolgait, ha fényes jövő felé akarja vezetni kis világát. Éppen politikai filmet készül forgatni arról, hogy milyen hatással volt az Olasz Kommunista Pártra a Szovjetunió 1956-os magyarországi inváziója.
#3

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A nagysikerű vigjáték harmaik felvonásában folytatódik Ian (John Corbett) és Toula (Nia Vardalos) fergeteges története. A folytatásban egy görögországi esküvő van napirenden,... több»

A nagysikerű vigjáték harmaik felvonásában folytatódik Ian és Toula fergeteges története. A folytatásban egy görögországi esküvő van napirenden, persze egy ilyen családi ünnepségen elkerülhetetlen a káosz. Nia Vardalos nemcsak a kamera előtt, hanem rendezőként is részt vett a munkálatokban. Vardalos azt is megerősítette, hogy a film tisztelgés lesz a néhai Michael Constantine előtt, aki Toula apját, Gust alakította. Constantine 2021-ben hunyt el, így nem tudta elkezdeni a legújabb rész forgatását.
#2

61 Az apáca 2  (2023)

(19) (5)

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»

Egy francia lelkész kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában. A gondos nyomozás kideríti, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valami elindult kelet felől, és egymás után szedi áldozatait. Csak egy valaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér. A nagyhatalmú egyház ezért újból őt szemeli ki arra a lehetetlen feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal. Aki nem más, mint a nővér régi ellensége, a pokol követe, Valak. Egy bentlakásos leányiskola ódon falai között találkoznak: a lányok és nevelőik mind a démon túszai és lehetséges áldozatai. Nem tudni, kit száll meg. Nem tudni, kit fog megkínozni. Irene retteg, de nem kételkedik benne, hogy meg kell próbálnia legyőzni a legyőzhetetlent.
#1

61 Megtorlás/Elégtétel  (2023)

(17) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix | Telekom TVGO

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy sor utasítást kell követnie, különben a bomba felrobban. A helyzetet súlyosbítja, hogy a férfivel a családja is ott van az autóban.