Alec Baldwin meglepő szerepben csatlakozott a Joker-film stábjához

Újabb szereplővel bővült az igen érdekesnek ígérkező Joker-film stábja, ugyanis a már meglévő nevek mellé – mint a címszereplő Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro és Marc Maron - most már odabiggyeszthetjük Alec Baldwinét is.

A színész nem mást fog játszani a sötét hangulatú, bűnügyi drámának és karaktertanulmánynak szánt filmben, mint Thomas Wayne-t, Bruce Wayne apját, aki feleségével együtt majd egy sikátorban ér szomorú véget a gyermek Bruce szeme láttára. Ez az emlék nagyban hozzájárul Batman karakterének megszületéséhez – és tekintettel arra, hogy a Joker-film előzménytörténet, van abban némi ráció, hogy a cselekményekor Thomas még él.

Ám a dolog nem áll meg itt: a gazdag üzletember karaktere ugyanis nem az a kedélyes, filantróp és segítőkész látszatot fogja tükrözni, amit megszokhattunk, hanem egy gátlástalan és hiú üzletemberét, amit a ’80-as évekbeli Donald Trumphoz hasonlítanak. Vagyis a történet szerint az idősebb Wayne mégsem volt az a piedesztálra emelhető alak, akinek megszoktuk – Baldwinnak viszont nagy gyakorlata van a hasonló karakterek megformálásában, jelenleg ugyanis rendszeresen bújik a jelenlegi amerikai elnök bőrébe a Saturday Night Live-ban.

Ezek az információk természetesen arra ösztönzik a Joker-rajongókat, hogy találgatásokba kezdjenek a történetet illetően – vajon miért van szükség Wayne-re? Miért fontos, hogy Joker alakja valahogy így is kapcsolódjon a Wayne-családhoz? Milyen súllyal jelenik majd meg a történetben a Wayne-dinasztia, illetve feltűnik-e a fiatal Bruce? Vajon ez az ötlet és megközelítés csak tágítja a karakterekben rejlő lehetőségeket, vagy épp hogy beszűkíti Gotham világát?

A kérdésekre majd jövő ősszel kapjuk meg a választ, amikor a végleges film a mozikba kerül – a forgatást szeptember 10-én kezdik, így hamarosan számíthatunk némi képanyagra is.