Áll a bál az Amy Winehouse-film körül, az énekesnő családja elhatárolódottA kép forrása: Altitude Film

A Winehouse család szóvivője elmondása szerint számos valótlanságot tartalmaz az Amy Winehouse életét feldolgozó dokumentumfilm.

Az Amy: Az Amy Winehouse-sztori című produkció az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütál, melyben az ikonikus énekesnő életébe nyerhetünk majd mélyebb betekintést. Csakhogy a 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt Amy Winehouse családja szerint a film félrevezető és valótlanságokat tartalmaz, ezért közleményükben elhatárolódtak az alkotástól.

“Úgy érzik [a család], hogy a film elmulasztotta a lehetőséget, hogy megünnepelje Amy életét és tehetségét” - áll a hivatalos közleményben.

A filmet az rendezi,  aki korábban komoly kritikai és közönségsikert aratott a brazil Formula 1-es legendáról, Ayrton Sennáról szóló munkájával.

Az alkotók közleményben reagáltak a kritikákra, melyben kifejtették, hogy a filmet a család teljes támogatásával készítették, és ugyanolyan objektivitással közelítettek Amy Winehouse felé, mint a Senna esetében.

A filmben a rendező több mint 100 interjút használt fel, melyet az énekesnő barátaival, családjával, zenészkollégáival és korábbi partnereivel készített. Asif Kapadia elmondta, hogy a történet, amit a filmmel el kívánt mesélni, ezekre az interjúkra reflektál.

Az Amy: Az Amy Winehouse-sztori a május 13. és 24. között megrendezésre kerülő Cannes-i filmfesztiválon debütál a nagyközönség előtt.