Áll a bál az új Hófehérke-film körül, szavai miatt össztűz alá került a főszereplő színésznő

Noha az élőszereplős Hófehérke és a hét törpe premierjére csak a jövő évben kerül sor, Marc Webb rendezését már most számos kritika érte.

Korábban már több támadás érte a produkciót Rachel Zegler a főszerepre való castingolása miatt, sokan ugyanis azt gondolják, hogy a színésznő nem tudja majd hitelesen hozni a karakter pusztán a bőrszíne miatt. Disney ahogy korábban is, úgy most is elutasította a gyűlöletkeltő kommentárokat, most azonban azzal vádolták meg Zeglert, hogy valójában utálja a Hófehérkét.

A színésznő ugyanis résztvevőként maga is támogatja a jelenleg is zajló színész- és forgatókönyvíró sztrájkot, egy nemrég róla megjelent videóban pedig a következőket mondta: “Ha 18 órán át állok ott ikonikus Disney-hercegnőnek öltözve, akkor megérdemlem, hogy minden egyes óráért, amit online közvetítenek, fizetést kapjak!”

Hollywoodban az egyenlőtlen bérezések miatt zajló tiltakozások számos produkció munkálatait hátráltatják és lehetetlenítik el, a közösségi felületeken viszont többen úgy gondolják, hogy Zegler nem épp a megfelelő példát választotta arra, hogy szemléltesse a helyzetet.

Zegler korábban többek között az Entertainment Weeklynek kifejtette, hogy nem rajongott az eredetiért. A Variety-nek elmondta, hogy az eredeti 1937-ben készült, és ma már másképp csinálják a dolgokat: az új Hófehérkét már nem a herceg menti meg, és már nem az igaz szerelemről álmodik, hanem arról, hogy halott apja nyomdokaiba lépve vezető egyéniség lesz.