Amióta 2008-ban az első A vasember epizóddal útjára indult a Marvel moziverzum, a megannyi film köré hatalmas és lelkes rajongótábor gyűlt. Kevin Feige és csapata nagyon ügyesen és okosan lovagolta meg a szuperhősökre való igényt. A rajongók pedig nem csak a filmeket imádják, de éppúgy imádnak összefüggéseket, apró utalásokat és jeleket keresni közöttük. Illetve olyan titkokra is fényt deríteni, amelyek csak a legszemfülesebb és a Marvel univerzumot a legjobban ismerő rajongók számára tűnhet fel.

Ennek egyik formája a különféle teóriák és elméletek felállítása többnyire a filmekben elejtett megjegyzések, a háttérben felbukkanó jelek vagy csak a szereplők és események kapcsán. Az egyik legújabb teória két látszólag egymástól egész független filmes vonalat köt össze: Amerika kapitányét és a galaxis őrzőiét. Hogy milyen kapcsolatot véltek felfedezni a rajongók ezúttal? Kapaszkodjatok meg: Amerika kapitány, vagyis Steve Rogers lehet Űrlord anyai nagyapja!

A feltételezés az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló mozihoz köthető, amelyben felbukkan – igaz csak egy rövid jelenet erejéig – egy fiatal lány. Ő az, aki sokad magával együtt autogramot kér Amerika kapitánytól, csakhogy kettejük között volt valami kis szikra, amit persze a film nem boncolgatott tovább. Mi az érdekesség? Hogy ezt a lányt az a Laura Haddock játszotta, aki néhány évvel később az első A galaxis őrzői moziban is felbukkant. Ő alakította Űrlord, vagyis Peter Quill haldolkó édesanyját, Meredith Quillt.

Ebből már nem nehéz összerakni az összeesküvés-elméletet: az Amerika kapitánytól autogramot kérő lány nem más volt, mint Meredith anyja, kettejüknek pedig volt egy kis futó kalandja, amelyből aztán megfogant Meredith. Így nézve Amerika kapitány valóban lehet Űrlord anyai nagyapja.