Amikor a részeg Robert Pattinson összehányta magát a forgatáson

Robert Pattinsont szokás az ügyeletes hollywoodi szépfiúnak tekinteni, de valójában sokkal jobb színész, mint amit sokan gondolnak róla. Ezt többek közt azzal is igyekszik bizonyítani, hogy nem tipikus hollywoodi szirupfilmeket vállal, amiket egyébként a rajongói talán elvárnának tőle. Ehelyett igyekszik minél komolyabb kihívásokat jelentő szerepekre lecsapni. És ezekben rendre kimondottan maga színvonalú játékot nyújt.

Az egyik olyan filmje, amit valószínűleg csak nagyon kevesen fognak megnézni, pedig a színészkedés magasiskoláját mutatták be benne, a 2019-es A világítótorony volt. Ebben Willem Dafoe oldalán játszik, két fickót alakítanak, akik a világ egy eldugott szegletében egy világítótoronyban teljesítenek szolgálatot. Nem is különbözhetnének jobban egymástól, de az összezártság és a környezet sajátos atmoszférája különös kapcsolatot alakít ki közöttük. Mindezt Robert Eggers egyedi stílusában tálalva kapjuk meg, ami művészi szintre emelte a horrort.

A film néhány jelenetében Robert Pattinson karaktere merevrészegre issza magát, ezért a színész is engedélyt kapott rá, hogy lerészegedjen. Ám ez sajnos pont visszafelé sült el, mivel finoman szólva is túltolta a dolgot. Ezzel pedig alaposan felbosszantotta Willem Dafoe-t és Robert Eggerset is.

Volt olyan nap, amikor konkrétan össze pisálta magát a forgatáson, de végül a hányás sem maradt el. Ezzel pedig konkrét forgatási napokat sikerült teljesen tönkretennie. A színész saját bevallása szerint azért esett át a ló túloldalára, mert már a jelenetek előzetes átolvasása során, amit Robert Eggersszel és Willem Dafoe-val közösen végeztek, piszkosul idegesítette a rendező monoton és átélést teljesen nélkülöző stílusa. Ez pedig oda vezetett, hogy a konkrét felvételekig gyakran fogalma sem volt, hogy egy-egy jelenetben miként is kellene alakítania. Így pedig nem csoda, hogy az ivást is sikerült túlzásba vinnie…