Amikor Freddy Krueger kitalálója pornóban utazott...

Wes Cravenn kétségtelenül a modern horror egyik koronázatlan királya volt, akinek megannyi mára klasszikussá vált horrorfilmet és rémalakot köszönhettünk. Ő teremtette meg többek közt Freddy Krueger alakját, de neki köszönhetjük a Sikoly! filmek szellemálarcos gyilkosát is. De Wes Craven nem csak a horrorba kóstolt bele.  Mielőtt világhírű rendezővé vált volna, tett egy rövid kitérőt egy másik 18-as karikás műfaj felé is.

Egészen pontosan ez a kitérő volt a belépője Hollywoodba, és mindezt valójában egy másik horror rendezőlegendának, Sean S. Cunninghamnek köszönhette. Wes Craven akkoriban egyetemi professzorként dolgozott, de régóta dédelgetett álma volt, hogy filmrendező legyen. Ezért egy nap bekopogott Sean S. Cunningham irodája ajtaján, aki fel is vette őt éppen akkor futó projektjébe.

Ez a projekt a rendező egy korábbi alkotásának újragondolása volt, ami oktató formába csomagolta az erotikát. Ez volt a Together, amelynek sztárja a ’70-es évek talán leghíresebb pornószínésznője, Marilyn Chambers volt. Wes Craven a társproduceri feladatokat látta el, vagyis leginkább levette a terhek egy részét a szintén szárnyait bontogató Sean S. Cunningham válláról.

A film végül elég nagy sikert aratott és a páros fordított felállásban folytatta a munkát: Sean S. Cunningham produceri és Wes Craven rendezői ténykedésével megszületett Az utolsó ház balra. A többi pedig már történelem…