Idén februárban lehetett hallani arról, hogy Brad Pitt beperelte volt feleségét, Angelina Jolie-t, ám úgy tűnik, hogy az egykor hollywoodi álompár kapcsolata sokkal mélyebb sebeket is hordoz.

Egy friss jelentés szerint Brad Pittet majdnem letartóztatta az FBI egy 2016-os repülőgépes családon belüli erőszakos incidens miatt, amely Angelina Jolie-val való válásához vezetett. Az incidens idején Brad Pitt ittas volt, aki erőszakosan viselkedett a színésznővel szemben a repülőútjuk során.

A The Guardian értesülései szerint még ugyanebben az évben tisztázták a történteket, ám az incidenst követően Angelina Jolie beadta a válókeresetet, ráadásul az ügyben az FBI is nyomozást indított.

A további értesülések szerint Jolie néhány évvel ezelőtt azt állította a hatóságoknak, hogy Pitt "fizikailag és verbálisan bántalmazta" őt és gyermekeiket a repülőben. A feljegyzések alapján Pitt a gép hátsó részébe vitte Jolie-t, megragadta a vállát, és azt ordította a színésznőnek, hogy: "Elb@**od ezt a családot". 

A színésznő állítása szerint ugyanazon a járaton egy további összetűzésre is sor került, amely során megsérült a könyökén. Azt is elmondta, hogy Pitt sört ivott, illetve le is locsolta vele. Pitt elutasította ezen vádakat.

A nyomozást vezető ügynök a továbbiakban az ügyészséggel közösen arra a következtetésre jutottak, hogy nem fognak büntetőeljárást indítani, ezt követően Jolie névtelenül beadta panaszt nyújtott be az FBI ellen az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva, hogy megkapja a Pitt elleni szövetségi nyomozással kapcsolatos dokumentumokat.

Jolie augusztusban nyújtott be módosítást, továbbra is névtelenül: “Ms. Doe több éve keresi a visszatartott információkat, hogy biztosítsa, hogy gyermekei megfelelő ellátásban és tanácsadásban részesüljenek az elszenvedett károk miatt. A DOJ és az FBI által visszatartott információk bizonyítékot tartalmaznak a károkozásra. Ezen információk állandó megtagadása az ismeretlen nőnek, aki maga is a bántalmazás áldozata - akadályozta és továbbra is akadályozza azon erőfeszítéseit, hogy gyermekei számára a szükséges folyamatos ellátást és orvosi ellátást megszerezze, mindez pedig tovább károsította a gyermekeket.”

A témával kapcsolatos korábbi cikkünket ITT találjátok.