Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t, egy orosz oligarcha keze is benne van az ügyben

Brad Pitt bíróságra adta Angelina Jolie-t, hogy megakadályozza, hogy a színésznő eladja egy orosz oligarchának a részesedését a borászatukból.

Angelina Jolie és Brad Pitt huzavonája idén is folytatódik, melynek legújabb állomása, hogy Brad Pitt beperelte volt feleségét, Angelina Jolie-t, hogy megakadályozza, hogy eladja egy francia borászatban lévő részesedését egy orosz oligarchának.

Jolie és Pitt 2008-ban vásárolta meg a franciaországi Corrensben található borászatot. Itt házasodtak össze 2014-ben.

A Los Angeles-i bíróságon csütörtökön benyújtott kereset szerint Pitt meglepődve szerzett tudomást arról, hogy Jolie eladta a borászatukból, a Château Miravalból a rá eső részt a Tenute del Mondónak, a Stoli egyik leányvállalatának, amelyet Jurij Shefler orosz milliárdos irányít.

Pitt úgy véli, törvénytelenség történt, mivel ő és Jolie megállapodtak abban, hogy a másik beleegyezése nélkül egyikük sem adhatja el a borászatban lévő részesedését. Arról nem is beszélve, hogy a beadvány szerint egykori férjével ellenetében Jolie 2013 óta nem finanszírozta a borászatot. A színész szerint Jolie a cégben való tényleges részvételéhez képest megpróbál aránytalanul nagy összeget kaszálni.

Pitt azt kéri, hogy a bíróság érvénytelenítse az eladást, amelyről a beadvány szerint októberben szerzett tudomást.

Nem ez az első 'botrány' az egykori sztárpár kapcsolatát illetően. Jolie a közelmúltban arra célozgatott, hogy Pitt veszélyt jelentett a gyerekeire. Erről itt írtunk bővebben.