Anthony Hopkins zseniális lesz Sigmund Freudként, előzetest kapott a Freud's Last Session

Parádés szereposztással érkezik a Freud's Last Session, amelyben Anthony Hopkins alakítja majd Sigmund Freud pszichológust. A film első előzetese már megtekinthető.

A film története szerint két nappal azután járunk, hogy a náci Németország megszállta Lengyelországot, miközben német bombák hullanak Angliára, Freudot pedig, aki a náci erők hazájában való jelenlétét követően elmenekült Bécsből, most a teológus C. S.  Lewis keresi fel Londonban.

Határozottan izgalmas és feszült hangulatú téma bontakozik ki Matt Brown rendezésében, hiszen a két karakter a tudomány, a logika és vallás közötti szakadékok mentén folytatnak párbeszédet. Freud és Lewis vitája során pedig a két személy mélységei is feltárulnak előttünk, hiszen Freud ekkor már súlyos rákbetegségben szenvedett.

“Lényünk legmélyén mindannyian gyávák vagyunk a halál előtt” - hangzik el végül egy kulcsfontosságú mondat.

A Freud's Last Session főszerepében tehát Anthony Hopkins, Matthew Goode, Liv Lisa Fries, Stephen Campbell Moore, Pádraic Delaney, Orla Brady és Jodi Balfour láthatók. A hazai bemutatóról egyelőre nincsenek bővebb hivatalos információk.

dráma

A második világháború előestéjén az élete vége felé járó Sigmund Freud (Anthony Hopkins) meghívja az ikonikus írót, C. S. Lewist egy vitára Isten létezéséről. Freudnak... több»