Jennifer Lawrence ledobja a textilt legújabb, Barátnőt felveszünk című filmjében.

A Barátnőt felveszünk című filmben Jennifer Lawrence egy leégett harmincast nőt alakít, aki válaszol egy, a kamasz fiának párt kereső aggódó anya apróhirdetésére. Az anya célja, hogy introvertált, 19 éves fia még az egyetem előtt gyűjtsön némi élettapasztalatot. Az igaz történeten alapuló sztori egy jelenetében a színésznő és filmbéli partnere, Andrew Barth Feldman meztelenül úsznak. Hogyan kezelte mindezt az Oscar-díjas színésznő? „Vettem egy mély lélegzetet, aztán ledobtam a textilt.”

Barth Feldman a People című magazinnak bevallotta, hogy „…a kamerák előtt meztelenül állni furcsa és kényelmetlen a Földön lakó bármelyik ember számára, de ebben a jelenetben hihetetlenül biztonságban éreztem magam. Az egész stáb odafigyelt rám, folyamatosan kérdezgették, hogy érzem magam.”

A színészek meztelen jeleneteire akkor kerül sor, amikor Maddie (Jennifer Lawrence) éjszaka elvezeti Percyt (Andrew Barth Feldman) fürdeni, ruhájukat pedig ellopja pár strandoló. Anélkül, hogy túl sokat spoilerezne, a történet beharongozójából azért kiderül, Percy végül egy autó motorháztetején kapaszkodva köt ki. „Minden olyan magától értetődő volt.” – nyilatkozta Feldman a People magazinnak az autó tetején forgatott meztelen jelenetéről. „Mint minden más jelenetet, ezt is fel kellett venni, hát leforgattuk.”

A meztelenül fürdős jelenet bizonyos értelemben közelebb hozta egymáshoz Lawrence-t és Barth Feldmant. „Annyira bírom ezt a srácot.” – mondta Lawrence, mire Feldman azzal válaszolt, hogy „Örülök, hogy ezt a jelenetet vele forgathattam pont abban a filmben, ami ennyire közel áll a szívemhez. Tejesen abszurd az egész, mégis helyénvalónak éreztem.”

Az első hivatalos kritikák visszafogottak, és a film jelenleg 94%-os pontszámon áll a Rotten Tomatoes-on, azonban van olyan kritikus hang is, aki teljesen más oldalról közelíti meg a filmet: „Jennifer Lawrence meztelen jelenete a kétségbeeséstől bűzlik. Nyilvánvaló, hogy Lawrence félre akarja dobni a „presztízs színésznő" imidzsét a Barátnőt felveszünk főszerepéért, de van valami szánalmas abban, hogy mennyire igyekszik édeskés lenni, miközben ez az elavult film olyan édeskés, mint egy használt óvszer 1984-ből.

A film R-besorolását kapott, a szexuális tartalom, nyelvezet, meztelenség és droghasználat bemutatása miatt.

vígjáték

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»