Aquaman – Úszik vagy süllyed?

A Warner végre befejezte az Aquaman összes utómunkáját – és gyorsan le is vetítették egy csapat rajongónak a filmet, akik, úgy tűnik, magától a ténytől voltak igazán izgatottak, hogy előbb láthatják a végleges filmet, mit bárki más, mint magától a filmtől.

Az internetre nem került fel olyan hatalmas mennyiségű korai vélemény a DC soron következő filmjéről, és bár alapvetően pozitív kritikákat kapott a film, eddig a produkció inkább tűnik egy kötelező jelleggel elkészített iparosmunkának, mint nagy hype-ra számot tartható alkotásnak.

Persze még a legrosszabb filmeket is szereti valaki, szóval messzemenő következtetéseket valóban nem vonhatunk le ebből a pár bejegyzésből – de lehet, hogy az igazság annál a szerencsés nézőnél van, aki úgy fogalmazott: a film elég jó, nem korszakalkotó, de megteszi. James Wan rendezői munkásságát azért dicsérik, és nem bánnák, ha kapna még rendezői munkát.

A reakciók száma tehát eddig jelezheti azt, hogy Aquaman langyos és sekély vízben úszkál – pedig a DC-re nagyon ráférne az, hogy visszacsábítsa a nézőket a moziba. Nem csak a szuperhős- és képregényfilmek rajongóit, hanem az utca emberét is. A legutóbbi filmes próbálkozásukkal, Az Igazság Ligája-val ugyanis nagyon mellélőttek, és nem igazán azt az eredményt kapták, amire számítottak.

Az Aquaman premierje november 26-án lesz Londonban, majd december 21-én kerül a mozikba világszerte. Vagyis hamarosan több véleményt olvashatunk majd a kész filmmel kapcsolatban.