Arnold Schwarzenegger tisztázta a kátyúügyet

Egy nemrégiben felkerült vírusvideón Arnold Schwarzenegger, Kalifornia korábbi kormányzója látható, amint egy Los Angeles-i városrészben egy "óriási kátyút" fed be, amely autókat és kerékpárokat rongált meg.

Mint azt mára már mindenki tudja, aki egy csepp időt is töltött a közösségi médiában, a legtöbb ember csak a főcímet olvassa el, és továbbmegy, ahelyett, hogy elolvasná a történetet. Ez azt jelenti, hogy ha a főcím félrevezető, a legtöbb ember, aki látja azt, rossz benyomást fog szerezni a történtekről. Mivel azonban a közösségi média világában az elköteleződés mindennél többet számít, a provokatív és figyelemfelkeltő főcímek a modern médiában már elengedhetetlenek.

A CBS News főcímként hozta a hírt, hogy Los Angeles városa szerint az úgynevezett kátyú egy közműárok volt. Schwarzenegger a Twitteren szidta az újságot, mondván, hogy a cím teljesen félremagyarázza a történteket.

A szalagcím megfogalmazása miatt úgy tűnt, mintha Arnold Schwarzenegger beavatkozott volna a folyamatban lévő közműépítési munkálatokba, így jó szándéka akadályozta a környéket. Schwarzenegger szerint azonban az árok három hónapig nyitva maradt, miután az útépítési munkálatok befejeződtek, és ezzel veszélyt jelentett a környéken közlekedők számára. Sőt, a színész rámutatott, hogy a város nem bontatta fel az általa elvégzett javítást, ami azt mutatja, hogy az árkot valóban fel kellett tölteni.

Az a tény, hogy a mély, veszélyes, gumipukkasztó kátyú egy elhagyott, mély, veszélyes, gumipukkasztó közműárok volt, elég hírértékű volt ahhoz, hogy a CBS News olyan főcímet írjon, amely erősen arra utal, hogy Arnold Schwarzenegger jócselekedet helyett hibát követett el. Schwarzenegger kijelentette, hogy a félrevezető főcímet példaként kellene használni az iskolákban arra, hogy miért romlik a médiába vetett bizalom.

Érdemes megjegyezni (ahogy maga Arnold Schwarzenegger is tette), hogy a tényleges hírben mindezek az információk szerepelnek - még azt is megjegyzi, hogy a nyitott árokban (amely körül nem voltak jelölések vagy kúpok) már hónapok óta pattogtak a gumiabroncsok, és hogy a gázszolgáltatónak a munkálatok befejezése után kellett volna kijavítania a járdát. Az eső azonban hónapokig késleltette a javítást, ami Schwarzeneggert arra késztette, hogy közbelépjen.

A Twitter azóta a "közösségi jegyzetek" funkció segítségével kontextust adott a szalagcímhez. A mellékelt jegyzet Arnold Schwarzenegger tweetjéhez ad linket, és megmagyarázza a három hónapos szünetet, amely Schwarzenegger közmunkája és a közhasznú munkák befejezése között tátong.

Egy veszélyes árok betemetése nem az első eset, hogy Arnold Schwarzenegger a közösségi médiában jótékonykodási kísérlete miatt némi nem kívánt figyelmet kapott.

A COVID-19 járvány idején Schwarzenegger határozottan kiállt a maszkok viselése mellett, és azt mondta a vírustagadóknak, hogy "cs*szd meg a szabadságodat!". Nemrégiben bocsánatot kért ezért a kirohanásáért, mondván, hogy igyekszik pozitív maradni, de "néha a szám gyorsabban jár el."

A 75 éves színész manapság nem csak árkokat töltöget. Korlátozottan ugyan, de újra színészkedni kezdett, feltűnt a Terminátor: Dark Fate című filmben, valamint szinkronhang volt a Little Demon  és a Predator: Hunting Grounds című filmekben. A pletykák szerint pedig egy közelgő Avatar-filmben is feltűnik majd Na'vi-ként.