Árva Brooklyn - Edward Norton nem aprózza el!

Edward Norton nem aprózza el. Új rendezésének alapjául egy zseniális (és zseniálisan furcsa) krimit választott, nagyon híres és nagyszerű színészekből álló válogatottat szervezett, és még itt sem állt meg: a film zenéjét is a legnagyobbaktól rendelte meg.

Az Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november 28.) főszerepét magára osztotta, ő játssza a Turette-szindrómás magándetektívet, partnernek pedig elhívta Bruce Willis-t, Willem Dafoe-t, Alec Baldwint, Leslie Mannt és Bobby Cannavale-t.

A héten az is kiderült, hogy az 1950-es években, New Yorkban játszódó, gyilkossággal, hazugsággal és a legmagasabb körökbe vezető korrupcióval foglalkozó fordulatos noir-thriller zenéje is első osztályú lesz. Sőt, duplán: a Daily Battles című betétdal két változatban készült el. Az elsőt szerzője, a sokszoros Grammy-díjas Tom Yorke a Red Hot Chilli Peppersből ismert Flea-vel együtt adja elő, de a filmben ugyanez a dal egy egészen más hangszerelésben is elhangzik. Azt a trombitás legenda Wynton Marsalis játssza egy öttagú, általa vezetett jazzbanda élén – és könnyen lehet, hogy a filmben is feltűnnek majd, hiszen annak jó pár jelenete félhomályos harlemi klubok mélyén játszódik.

De még a legkiválóbb zenészeknek is van kihez felnőniük: a film kísérőzenéjében Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Thelonius Monk játéka is hallható lesz.