Az: a második rész félelmetesebb és intenzívebb leszA kép forrása: https://screenrant.com/it-chapter-2-tone-scary/

A CinemaCon-on a Warner természetesen az Az második részével is képviseltette magát, és bár a film még csak idén nyáron kezd majd el forogni Torontóban, nem csak az alkotók, hanem a közönség is nagyon várja már – ezért kellett csepegtetni pár infót róla, nehogy alább hagyjon az érdeklődés.

Az első rész  Stephen King könyvének első felét öleli fel, amelyben a főszereplőknek gyerekfejjel kell az alakváltó entitással és legmélyebb félelmeikkel szembenézni, míg a hivatalosan is Második fejezetnek keresztelt folytatás, az Az 2. ide-oda ugrál az időben, és a Vesztesek klubjának tagjait 27 évvel később állítja a Bill Skarsgård által játszott démon elé.

Az biztos, hogy Skarsgård visszatér, ahogy az előző rész gyerekszereplői is – ám a stáb többi tagjáról még nincsenek pontos információk. A rajongók természetesen számos és igen változatos szereplőgárdát állítottak már össze, hogy megkönnyítsék a stúdió és a rendező dolgát, de ez nem csak ezen múlik.

Az egyik legnagyobb név, akinek csatlakozásáról már hónapok óta pletykálnak és cikkeznek, és aki amúgy a szerepről tárgyal is, az Jessica Chastain-é, aki a felnőtt Bev Marshot játszaná. Nemrég viszont az is közbeszéd tárgya lett az álomgyárban, hogy James McAvoy és Bill Hader is tárgyalásokat folytat a készítőkkel Bill Denbrough és Richie Tozier szerepével kapcsolatban.

Hogy végül kik kapják meg az egyik legtöbb bevételt hozó horrorfilm folytatásának szövegkönyvét, nyárig úgyis eldől – Andy Muschietti pedig ismét elárult pár részletet arról, hogy milyen hangnemet üt majd meg a film. Azt mondta, hogy félelmetesebb és intenzívebb lesz, mint az első rész, és azt tanácsolta a nézőknek, hogy majd vigyenek magukkal felnőtt pelenkát. Tervei szerint Mike egy sokkal sötétebb történetszálat kapna, míg Skarsgård, abban bízik, hogy több hangsúly kerül a lény gondolataira is.

A filmet 2019 szeptemberében mutatják majd be, azaz várnunk kell rá még úgy másfél évet – de reméljük, megéri.