2018.09.13   szerző: Mafab.hu   hozzászólások: 0

A napokban mutatták be a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a Whiplash és a Kaliforniai álom Oscar-díjas rendezőjének új filmjét, Az első embert, melyet rendkívül pozitívan fogadtak a kritikusok, akik kizártnak tartják, hogy az alkotást ne jelölnék a legjobb film díjára az Akadémia jövő évi gáláján.

Az első ember: A velencei premier után szinte biztos az Oscar-részvétel, itt az új előzetes

Nem sokkal Az első ember velencei premierje után befutott a film második előzetese, mely újabb ízelítőt kínál a jövő évi Oscar egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott alkotásból. A szakma és az újságírók nem győzték méltatni a filmet, így nem véltetlen az sem, hogy Az első ember jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon. Damien Chazelle persze tett is a sikerért, ugyanis gyakorlatilag a Kalifornia álom teljes Oscar-díjas háttérstábját magával hozta kiegészítve Ryan Goslinggal, akinek szintén érik már az Akadémia aranyszobra. 

A filmet Nicole Perlman, Josh Singer és James R. Hansen forgatókönyve nyomán Damien Chazelle (Whiplash, Kaliforniai álom) rendezi, míg a főbb szerepeket Ryan Gosling, Kyle Chandler, Jason Clarke, Jon Bernthal, Corey Stoll, Claire Foy és Pablo Schreiber alakítják.

Hazai premierdátum: 2018.10.18

 

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma | Életrajzi | történelmi

A 6 Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek... több»