Még csak alig néhány nap telt el az Enola Holmes premierje óta, de már most arról beszélnek, hogy a Netflix mikor adhat zöld utat a folytatásnak. A krimi-kalandfilm ugyanis ebben a néhány napban is piszok sikeresnek bizonyult, egyből a nézettségi listák élére ugrott. És ha már a folytatásokról van szó, a filmet rendező Harry Bradbeer nem is kispályázna: mindjárt öt további filmben gondolkozik.

Az Enola Holmes a világhírű mesterdetektív, Sherlock Holmes kevésbé ismert tizenéves kishúgáról szól. Enola édesanyja egy nap titokzatos körülmények között eltűnik, a lány pedig belekezd saját nyomozásába. Hamar ráébred, hogy bátyjához hasonlóan neki is egyedi kombinációs képességei vannak, amelyek talán segíthetnek kideríteni, mi történt az anyjával.

A filmhez nem akármilyen szereplőgárdát sikerült összeboronálnia a Netflixnek. Enola Holmest Millie Bobby Brown alakítja, aki eddig főleg sorozatokban tűnt fel, ezek közül a legtöbben a Stranger Thingsben láthatták. Bátyját, a zseniális Sherlock Holmest viszont Henry Cavill kelti életre, akit manapság a rajongók csak Supermannel azonosítanak. Enola eltűnt anyját pedig Helena Bonham Carter alakítja, akit többek közt a Harry Potter mozikban is láthattunk korábban.

Az Enola Holmes tehát nagy siker lett, és még egy ideig biztosan ott marad a nézettségi listák élmezőnyében. Ezzel kapcsolatban természetesen felmerült, hogy egy ilyen alkotás – nem csak a sikere, de a témája miatt is – megérdemelne egy folytatást. Erre szinte már mérget is vehetünk, bár a Netflix egyelőre hivatalosan még nem jelentette be.

Mindez azonban nem szegi kedvét a rendező Harry Bradbeernek, aki egy interjúban lelkesen beszélt a terveiről. Még annyi történetet mesélne el Enoláról és az anyjáról, akinek elég titokzatos a múltja. Éppen ezért nem is egy, de mindjárt legalább öt további filmben gondolkozik, vagyis ha csak rajta múlik, a következő években egy elég nagy franchise épülhetne fel Enola Holmes köré.