Az eredeti szereplőkkel jöhet a Csillagközi invázió tévésorozat

Edward Neumeier nemrég egy interjúban említette meg, hogy hamarosan készülhet egy Csillagközi invázió-sorozat – méghozzá az eredeti szereplőgárdával.

A forgatókönyvíró írta az eredeti mozifilm – és a két további, rajongók körében nem akkora sikert arató folytatás – forgatókönyvét, amely Paul Verhoeven rendezésében igazi kultfilmmé nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben. Annak ellenére, hogy a kritikusok nem ájultak el tőle.

A sci-fi egy igen furcsa hangulatú világban játszódik, amelyben mindenki boldog, sikeres és szép – és erre egyedül az vet árnyékot, hogy az emberiség kemény háborút visel egy földönkívüli fajjal. A film különlegessége és erénye – és ami miatt mind az eredeti rendező, mind az író szkeptikus volt az eddig felmerülő folytatásokkal, remake-ekkel és sorozatokkal kapcsolatban -, hogy a második világháború alatt készült, szélsőséges propagandafilmek hangulatát idézte meg.

A rendező és az író úgy alkotta meg az filmet, hogy a banális és közhelyes felszín alatt görbe tükröt tartson a társadalomnak és a cél nélküli gyilkolásnak.

Most pedig ismét felmerült a lehetősége annak, hogy a hatalmas rajongótáborral rendelkező filmből sorozat készüljön – és ez az író szerint akkor lenne érdekes, ha az eredeti stábbal készülne. Bár az író nem akart valótlanságokat állítani, vagy bárkit összezavarni, szerinte van arra esély, hogy az megtörténjen.

Az 1997-es film az akkor tinisztárok, Denise Richards, Neil Patrick Harris és Casper Van Dien főszereplésével készült – és valóban nagyon érdekes lenne megnézni, hogy mi sülhet ki a dologból bő 20 évvel később.