Az utóbbi években kevés film ragadta meg olyan mélyen az epikus történetmesélés lényegét, mint az évtized eddigi lenagyobb sci-fije, a Dűne. Miközben izgatottan várjuk a folytatást, a film rajongói előtt egyedülálló lehetőség kínálkozik: február 8-tól a mozikban újra megnézhetik a saga első fejezetét, szúrtuk ki a Filmforgalmazók friss táblázatában.

Denis Villeneuve rendező víziója lenyűgöző látványvilággal és A-listás sztárok sokaságával (Timothée ChalametZendayaJavier BardemJason MomoaJosh BrolinStellan Skarsgård és Oscar Isaac) egyszer már meghódította a közönséget, egy olyan korban, amikor a streaming gyakorlatilag mindent visz, ez az újbóli megjelenés emlékeztet minket arra a páratlan élményre, amelyet a mozi nyújt.

Az első film remekül vezette be a Frank Herbert által teremtett összetett univerzum bonyolult alapjait, melyeket érdemes lesz feleleveníteni a folytatás előtt, melyre már csak február 29-ig kell várnunk. Mivel az első film magasra tette a lécet, az elvárások is rendkívül magasak, hamarosan pedig egyedülálló lehetőség kínálkozik majd, hogy egymás mellett értékelhessük a két film élményét, mivel az első rész újbóli premierje és a Dűne: Második rész bemutatója között mindössze három telik majd el.

A Dűne visszatérése a mozikba persze egy remek marketingstratégia, ugyanakkor egy meghívás arra is, hogy ismét elmerüljünk egy olyan világban, melyet a remek történetmesélés, a pazar látványvilág és Hans Zimmer magával ragadó zenéje jellemez, és ellátogassunk Arrakis homokjára, emlékeztetve magunkat arra az útra, amely idáig vezetett minket.

82 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»