Bízunk benne, hogy mostanra mindenki látta már a Bosszúállók: Végjátékot, hiszen alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat a filmmel kapcsolatban.

Alighanem sokak számára megindító volt azon utolsó jelenetek egyike, amelyben végül Steve Rogers nem tért vissza a jelenbe, miután feladata szerint visszajutatta a Végtelen Köveket az eredeti helyükre, ugyanakkor visszautazott az időben, hogy leélje az életét Peggy Carterrel. Így végül az idősödő Kapitány teljes életet élt le, pajzsát pedig átadta Sólyomnak.

A film rendezői, Anthony és Joe Russo a premiert követően megerősítették azt az elméletet, miszerint az MCU-ban két Amerika Kapitány is létezett. Az idősödő Steve Rogers tehát elhatározta, hogy semmiképpen sem veszi fel a kapcsolatot a Bosszúállók csapatával, viszont minden bizonnyal szerette szemmel tartani az események alakulását anélkül, hogy közbeavatkozna. És melyik idős úr is volt jelen minden eddig Marvel filmben? Bizony, Stan Lee. A szemfüles nézők pedig azt is kiszúrhatták, hogy Chris Evans a jelenetben nagyon hasonló kabátot viselt, amilyet a Marvel atyja több alkalommal is a cameók során.

Stan Lee tavaly év novemberében hunyt el, így talán érthető, hogy a készítők nem szerettek volna kegyeletsértőek lenni azzal, hogy CGI formájában hozzák őt vissza egy ilyen kulcsfontosságú jelenetben, és bár a fenti elméletet egyelőre sem a rendezőpáros, sem pedig a stúdió nem erősítette meg hivatalosan, mindenesetre talán sokak számára ad mélyebb tartalmat a továbbiakban a Marvel moziverzuma.