A Harry Potter filmek a 2000-es évek elején valóságos őrületet okoztak (ahogy a regények is természetesen), rajongóik száma még ma is évről évre nő. Pedig az utolsó, nyolcadik mozi óta is eltelt már egy évtized. Ez bőven elég idő ahhoz, hogy a legelvakultabb fanatikusok nagyjából ezerszer is végignézzék a teljes sorozatot. És mégis… vannak, akik csak sokkal később értesültek a tényről, hogy egyik epizód végén van egy titkos bónuszjelenet.

A stáblista utáni bónuszjelenet kimondottan a Marvel mozik sajátja, de persze időnként más filmekben is találunk hasonlókat. Még jóval a Marvel moziverzum világhódító útja előtt került a mozikba a második Harry Potter film, a Harry Potter és a titkok kamrája. Igen, ennek a végén rejtettek el egy néhány másodperces extra jelenetet.

Ezt most lent meg is nézhetitek, de azért dióhéjban, miről is van szó. A filmben a varázslónebulókat egy bizonyos Gilderoy Lockhart nevű öntelt és fennhéjázó mágus oktatja a sötét varázslatok kivédésére. Illetve a tanítja talán erős kifejezés, mivel emberünk valójában egy kókler. De egy nagyon megnyerő kókler, akiért bomlanak a boszorkányok.

A film végére persze kiderül, hogy Lockhart professzornak csak a szája nagy, tudása és bátorsága igen csekély. Egyetlen varázslathoz ért csak igazán: a felejtésbűbájhoz (Exmemoriam, ha valaki esetleg elfelejtette volna). Harry és Ron is kis híján áldozatául esik már a titkok bejáratánál, ám a varázsló Ron törött pálcáját használja, és az átok őt találja telibe.

A film stáblistája utáni jelenet is Gilderoy Lockharthoz kötődik, aki egyébként igen népszerű író is volt még a kalandok előtt. És a jelek szerint utánuk is az maradt: a jelenetben a Cikornyai és Paca könyvesbolt kirakatában a legújabb kötetét láthatjuk, amelynek címe Ki vagyok én?!

családi | fantasy | kaland | misztikus

Harry Potter nyári vakációja a Dursley családnál nem telik túl jól. Ráadásul Dursley előléptetése miatt szervezett vacsoránál megjelenik Dobby, a házimanó, aki igyekszik... több»