Az orosz filmesek megérkeztek az űrbe, kezdődhet a történelmi forgatás

A Nemzetközi Űrállomásra való dokkolás után az MS-19 fedélzetén dolgozó személyzet történelmet írt.

Az első kutya az űrben. Az első férfi és nő. Oroszország most újabb ‘csapást’ mért az Egyesült Államokra: ők forgatnak először filmet az űrben.

Bár még mindig könnyen lehet, hogy Tom Cruise elkészíti Hollywood első igazi űrfilmjét, most már legfeljebb csak másodikak lehetnek, ugyanis a Nemzetközi Űrállomásra a mai napon megérkezett egy orosz színésznő, egy rendező, Klim Shipenko és egy hivatásos orosz űrhajós. A céljuk, hogy a készülő játékfilmhez leforgassák az űrben játszódó jeleneteket. 

Bár az űr a sci-fi filmek és sorozatok történetének gyakori színhelye, most először fordul elő, hogy a filmesek valóban az űrben forgassanak jeleneteket egy szórakoztatóipari produkcióhoz. 

A személyzetet egy Szojuz rakéta vitte fel az űrbe a kazahsztáni kilövőállomásról. Az indulás előtt az MS-19 legénysége fotózkodott és integetett a rajongóknak és a családjaiknak.  

A film The Challange munkacím alatt készül, a főhőse egy sebész, Ms. Peresild, aki egy mentőakció keretén belül az űrállomásra megy, hogy megmentsen egy sérült űrhajóst.