Az oroszlánkirály eredeti befejezése egyszerűen túl sötét volt a Disney-nek

A Disney mesék híresek arról, hogy a kedves és aranyos külső mögött gyakran sötét tartalom rejtőzik. Ha jobban belegondolunk, szinte mindegyik meséjükben jelen van a halál ilyen vagy olyan formában. Az egyik lesikeresebb Disney-mese Az oroszlánkirály volt, amelynek 1994-es bemutatója óta cseppet sem csökkent a népszerűsége. De mint oly sok más Disney-alkotás, ez is tartogat pár sötét meglepetést a rajongók számára.

A készítők ugyanis eredetileg egészen más befejezést találtak ki, amiről viszont nehéz eldönteni, hogy mennyivel lett volna durvább annál, ami végül a mesébe került. Állítólag a Disney fejesei gondolták úgy, hogy az eredeti lezárás túl felkavaró lett volna, így átírták a befejezést.

A moziba került változatban Simba visszatér a trónszirtre, hogy szembeszálljon a nagybátyjával, Zordonnal. Kettejük csatájából először úgy néz ki, hogy utóbbi kerül ki győztesen, ám végül Simba kicsalja Zordonból a beismerést, hogy ő ölte meg Mufasát, ezzel pedig fordul a kocka. A csata végül Zordon lezuhanásával zárul, de ebbe még nem hal bele. Bár ezt már nyilván nem láthattuk, de elég egyértelműen kiderül, hogy végül Zordont követői, a hiénák ölik meg.

Az eredeti befejezés egészen odáig változatlan, hogy Simba visszatér és összeverekszik Zordonnal. Az is megegyezik, hogy Zordon kis híján lezuhan a szikláról, de Simba végül megmenti őt. Csakhogy, míg a moziváltozatban ekkor Zordon újra rátámad és Simba ekkor löki le őt a szikláról, addig az eredeti tervek szerint fordítva történt volna. Mikor Simba megpróbálja felhúzni Zordont, az belesúgja a fülébe, hogy „Viszlát, herceg!”, majd lerántja őt a mélybe. Simba lezuhan, Zordon pedig azt hiszi, hogy meg is halt.

Míg ő győzelme biztos tudatában vad kacajban tör fel, addig a csata közben fellobbant erdőtűz lassan körbeveszi őt a trónszirten. Zordon későn veszi észre, hogy csapdába esett és gyakorlatilag halálra ég. Mindeközben Simba a szikla tövében túléli a zuhanást és végül megmenekül.

Nos, ezek alapján nehéz eldönteni, hogy melyik befejezés felkavaróbb: az elevenen elégés vagy az, hogy a saját csatlósaink tépnek szét elevenen…

animáció | családi | dráma | kaland | musical

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja,... több»