79 Batman  (2022)

Ha minden rendben halad és semmilyen járvány vagy egyéb hátráltató tényező nem jön közbe, akkor az új Batman jövő tavasszal végre tényleg megérkezik a mozikba. Eddig több nagy mozis eljövetele volt a DC univerzum (de talán az egész világ) egyik leghíresebb és legnépszerűbb szuperhősének az elmúlt bő három évtizedben. Jövőre viszont ismét egy egészen új hőst ismerhetünk meg.

Matt Reeves filmjében ezúttal Robert Pattinson alakítja majd nappal Bruce Wayne, éjszaka pedig Batmant. Számos jól ismert ellenfele és segítője is felbukkan majd a történetben, köztük ott lesz természetesen Bruce egyetlen igazi bizalmasa, Alfred is. Az inast korábban olyan színészek keltették életre, mint Michael Gough vagy Michael Caine, legutóbb pedig Jeremy Irons. Ebbe a sorba jövőre belép Andy Serkis is.

A színész mostanában az általa rendezett Venom 2. - Vérontó miatt járja a világot és ad mindenfelé interjúkat. Az egyik ilyen során a Batman is szóba került. Andy Serkis elárulta, hogy hatalmas élmény volt számára újra együtt dolgozni Matt Reevesszel, akivel korábban a Majmok bolygója trilógiát hozták tető alá (akkor ő alakította Caesart, a majmok vezérét). Elmondása szerint a rendező ismét egy tőle megszokott minőségű nagyszerű filmet készített, ugyanakkor egyelőre tilos számára az általa megformált Alfredről egyetlen szót is szólni.