Az új horror, amiért Stephen King is oádig van (X)

Szép csendben igazi horror klasszikus születik a szemünk előtt? Na jó, ez így talán egyelőre túlzás, viszont az nem, hogy a néhány napja bemutatott X (igen, ennyi a film címe) hatalmas sikert aratott mind a kritikusok, mind a nézők körében. És még Stephen Kinget is maximálisan meggyőzte.

A filmet nem véletlenül úgy jellemzik, mint A texasi láncfűrészes mészárlás egy sokkal pikánsabb kiadását. A történet ugyanis 1979-ben Texas egy félreeső pontján játszódik egy idős házaspár farmján. Ide érkezik egy kisebb stáb, hogy pornófilmet forgasson. A házaspár bár befogadja őket, de kezdettől fogva furcsán viselkednek velük szemben. Aztán amint leszáll az éj, előtör belőlük az addig elfojtott őrület és kezdetét veszi a mészárlás.

Ti West rendező filmje nem vonultat fel sztárparádét, de erre nincs is szüksége a jelek szerint. Legalábbis az, hogy a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól kapott 95 százalékot aligha kell magyarázni, de a rajongói oldalon kapott 76 százalék is remek eredménynek számít.

De ha ez még nem lenne elég meggyőző (hiszen ki hisz manapság a kritikusoknak?!), akkor érdemes vetni egy pillantást a horrorlegenda Stephen King véleményére is. Ő ugyanis úgy nyilatkozott a filmről, hogy az „egy rendkívül jó horrorfilm, ami félelmetes és okos, ráadásul igen szórakoztató is.”

72 X  (2022)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy filmes stáb egy eldugott texasi tanyára érkezik egy, hogy egy felnőttfilmet forgasson. A házigazdák, egy visszahúzódó idős házaspár, különös érdeklődést tanúsítanak... több»