Az új Marvel-film az MCU szégyenfoltja? Csúnya negatív rekordot döntött az Örökkévalók

Alig egy hét múlva érkezik a hazai mozikba az Örökkévalók, amelyhez már befutottak az első kritikák.

Chloé Zhao rendezése hosszú ideje az egyik legjobban várt produkciójának számít, hiszen egy teljesen új fejezetet nyit majd a Marvel filmes univerzumában, új hősket ismerhetnek majd meg a rajongók, az pedig már csak hab a tortánt, hogy a film főszerepeiben Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Gemma Chan és Brian Tyree Henry lesznek láthatóak.

Arra viszont aligha számíthattak a stúdiónál, hogy a premier előtti vetítéseken máris ennyire csúnyán elhasal a film a kritikusoknál. A Rotten Tomatoes portálon 64 százalékos értékelést ért el a produkció, de lássuk is egy kicsit részletesebben, milyen fenntartásokkal is fogadta a szakma az Örökkévalókat:

“Az Örökkévalók annyira el van foglalva saját magával, hogy megfeledkezik arról, hogy kitalálja, milyen irányba is szeretne haladni. Teljesen figyelmen kívül hagyja mindazt, amit valóban nyújtani tudna” - írja a Rolling Stone magazin kritikusa, K. Austin Collins.

“Az összeállás mélységének ellenére (amelyet a nagyszerű szereposztásnak köszönhetünk), az Örökkévaló három dolgot kínál: bágyadtságot, csipkelődő humort és a kettőt egyszerre” - olvasható az AV Club szerzőjétől, A.A. Dowdtól.

“Azok a dolgok, amelyek Chloé Zhaót nagyszerű független filmessé tették, még nem jelentik azt, hogy kasszasikert tud produkálni” - írja Matt Singer, a ScreenCrush kritikusa.

“Rengeteg szeles helyszínt, kevés fantáziát és kevés izgalmas karaktert láthattam a filmben” - jegyzi Brian Orndorf, a Blu-ray.com szerzője.

A korábbi években a Thor: Sötét világ számított az MCU leggyengébb darabjának, bár az előzetes kritikák szerint úgy tűnik, hogy az Örökkévalók veheti át ezt a pozíciót, mindenesetre érdemes lesz kivárni a premiert.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Új, rendkívüli képességekkel rendelkező szuperhőscsapat mutatkozik be a Marvel moziverzumában, ők az Örökkévalók, akik valódi kilétüket titkolva évezredek óta élnek a... több»