Amikor Baby Yoda kihúzta a gyufát a rajongóknál

Amikor A mandalóri első évadában felbukkant Baby Yoda, vagyis a kölyök, valósággal felrobbant a közösségi média. A Disneynek sikerült a legnagyobb titokban tartania a karaktert egészen a debütálásáig, a rajongók pedig elolvadtak, amikor meglátták. A cuki karakter azonnal a sorozat rajongóinak elsőszámú kedvencévé lépett elő, akiről kikiáltották, hogy nem lehet nem szeretni. Nos, ez a státuszt a második szezonnal elég nagy veszélybe került.

Emlékeztek még? A mandalóri második évadának második epizódját már eleve nagy várakozás előzte meg. Számos rajongói teória keringett a világhálón, hogy vajon mi fog benne történni, és lesznek-e benne újabb utalások a Star Wars univerzum más részeire. Ezzel nem is volt semmi gond, csakhogy a történet és főleg annak egy bizonyos részlete eléggé kiverte a biztosítékot a rajongóknál. 

A második részben Din Djarin és Baby Yoda tovább kutatnak más mandalorik után, ám ez azt jelenti, hogy el kell hagyniuk a Tatooine-t. Frog Lady-t kísérik el, akinek a férje fontos információkkal rendelkezik a mandalorikról. Frog Lady az útra egy nagyon fontos rakományt, a tojásait is magával viszi, amik ugyebár a faja fennmaradása miatt is igen-igen fontosak.

Igen ám, csakhogy az epizód egy pontján felbukkan Baby Yoda, aki nemes egyszerűséggel felfalja a tojásokat. Ez volt az a momentum, aminél megannyi rajongó mélységesen csalódott a karakterben, ennek pedig a közösségi médiában rengetegen hangot is adtak. Sokan egyenesen gyilkosnak kiáltották ki, mások azt nehezményezik, hogy egy kihalás ellen küzdő faj egyedeinek felfalásával vajon milyen üzenetet közvetít a sorozat.

Ez már nem az első eset volt, amikor Baby Yoda kíváncsisága vagy éhsége – esetleg e kettő együtt – bajba keverte őt és Din Djarint. Az első évadban egy hópók utódját falta fel, ami után végül menekülniük is kellett. Szóval a rajongók nagy része kiakadt Baby Yodára, de azért sokan vannak, akik megvédték a karaktert. Hogy végül hosszú távon megbékélnek-e vele, az majd a harmadik szezonnal dőlhet el, hacsak nem művel ki akkor valami váratlant. Ez mindenesetre csak 2022-ben fog eldőlni, és mivel máig nem kapott premierdátumot a 3. évad, gyaníthatóan csak az év második felében térhet vissza a Disney+-ra. 

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Birodalom már megbukott, az Első Rend pedig még nem alakult meg. Egy magányos pisztolyhős eközben az ismert galaxis legtávolabbi szegleteiben utazgat. több»