Az idei év egyik legjobban várt őszi megjelenésének számít az Az - 2. fejezet, amellyel szemben az első rész sikere után hatalmasak mind a rajongói, mind pedig a kritikai elvárások.

A film cselekménye az előző rész történései után 27 évvel veszik fel a fonalat. A Vesztesek Klubjának tagjai időközben felnőttek, akik tudják, bár sikerült legyőzniük Pennywise bohócot, megsemmisíteni mégsem lehet őt igazán. Derryben újra nyomtalanul tűnnek el emberek, a klubnak pedig úgy tűnik, újra szembe kell néznie a gonosszal.

A film első premier előtt vetítései már lezajlottak, így be is futottak az első vélemények a produkcióról, 72 értékelés alapján pedig jelenleg 78 százalékon áll a Rotten Tomatoes portálon.

Az indieWire magazin kritikusa, Kate Erbland nagyon velősen fogalmaz, szerinte az egész film egész egyszerűen kevésbé félelmetes az előző résszel szemben.

„Nincs hová menni: a történelem megismétli önmagát, ahogy a film cselekménye is” – írja a Vanity Fair szerzője, K. Austin Collins.

Jen Yamato, a Los Angeles Times publicistája pedig a következőket jegyzi meg: „A film végighalad egy teljes érzelmi skálán, az egészet pedig a nagyszerű színészek mentik meg.”

„Egy kőkemény, elképesztően jól összerakott produkció, fantasztikus alakításokkal” – írja Richard Roeper a Chicago Sun Timestól.

Muschietti filmje előzetesen tehát kapott hideget és meleget is egyaránt, hogy mennyire van igazuk a kritikusoknak, arról rövidesen maguk a nézők is meggyőződhetnek, hiszen az Az 2 holnap, azaz szeptember 5-én debütál a hazai mozikban.