Ben Affleck elmondta, miért nem lesz többé Batman

Januárban röppent fel a hír, hogy Ben Affleck teljes egészében otthagyja az új Batman című produkciót.

A színész két filmben alakította a köpenyes igazságosztót, és ebben a filmben nem csak szerepelt volna, hanem az előzetes tervek szerint ő is rendezte volna a történetet. Először rendezőként szállt ki a projektből, majd színészként is.

Az első lépését azzal indokolta, hogy inkább csak a színészkedésre szeretett volna koncentrálni, mert szerinte sokkal több van a szerepben, mint amennyit eddig kihoztak belőle, illetve ugyan jó forgatókönyvíróval dolgozhatott együtt, mégsem sikerült megvalósítania azt, amit szeretett volna.

Januárban pedig úgy jelentette be, hogy már a szerepet sem vállalja, hogy egy Twitter-bejegyzésben gratulált az új stábnak. Nemrég a Jimmy Kimmel Live!-ban azt nyilatkozta, hogy itt az ideje, hogy átadja a stafétabotot valakinek, és nagyon izgatottan várja, hogy az új gárda mit hoz majd ki a filmből.

A színész helyzetét némileg nehezítette, hogy tavaly októberben 40 napos elvonókúrán kellett részt vennie, mert a családja miatt – és természetesen maga miatt is – szeretne végleg leszámolni alkoholfüggőségével.

Bízzunk benne, hogy Affleck hamarosan egyenesbe jön – ahogy abban is, hogy Batman szerepe és története a továbbiakban is hozzáértő kezek közé kerül.