Ideiglenes távoltartási végzést szabtak ki egy állítólagos zaklató ellen, aki számos alkalommal behatolt Keanu Reeves  birtokára, hogy megpróbálja bebizonyítani, hogy rokonok.

A TMZ értesülése szerint a színész ügyvédje, Mathew Rosengart kedden jelent meg a bíróságon, hogy védelmet kérjen Reeves és párja, Alexandra Grant számára a 38 éves Bryan Dixonnal szemben.

Reeves korábban megbízott egy biztonsági céget, hogy vizsgálják ki az ügyet, így fény derült arra, hogy az illető férfi november 5. és január 20. között hat alkalommal hatolt be a színész Hollywood Hillsben található birtokára.

A biztonsági felvételeken látszik, ahogy átkukucskál a falakon, dohányzik a kertben, és végigsétál a szabadtéri teraszon. Egy reggel visszatért, és egy "gyanús és riasztó" hátizsákot hagyott az ingatlannál, amelyben DNS teszt elvégzésére alkalmas szett volt található.

Revees jogi csapata elmondta, hogy Dixon furcsa üzeneteket posztolt a közösségi médiában, amelyben "Jasper Keith Reeves"-nek nevezi magát, és azt akarja, hogy a Reeves "felügyelje" őt és ruházza át személyes "jogait" a színészre. Továbbá leszögezték, hogy a színész nem ismeri a férfit, aki ellen Rhode Islanden elfogatóparancsot adtak ki ellene állítólagos bűncselekményi szándékkal elkövetett betörés, betöréses szerszámok birtoklása és garázdaság miatt.

Az ideiglenes távoltartási végzés értelmében Dixon nem mehet 100 méteren belülre Keanu és Alexandra közelébe. A rendőrséget is bevonták az ügybe.

2014-ben egyébként egy hölgy már állítólag betévedt Reeves otthonába, akit a takarítócsapat talált meg, miután levetkőzött és beugrott a medencébe. Az eset mindössze két nappal azután történt, hogy másik nő Reeves otthonának könyvtárába osont be.