Bocs Affleck, a fiatal Batmanről szól majd az új reboot

Minden DC-rajongó fejében az a kérdés motoszkál, hogy vajon Ben Affleck végleg leszámolt-e Batman karakterével, vagy van még benne (és Hollywoodban) indíttatás arra, hogy újra magára öltse a morózus szuperhős fekete fülecskés maszkját.

Mert amikor már mindenki úgy gondolta, hogy a színész végleg szögre akasztja a fekete köpenyt, akkor felröppent a pletyka, miszerint a Warner még szeretné a közelben tudni Afflecket… aztán kiderült, hogy a tervezett Batman-reboot rendezője, Matt Reeves egy sokkal fiatalabb főszereplőben gondolkodik.

Reeves legújabb forgatókönyv-vázlata nem az idősödő, megkeseredett bűnüldözőt helyezi a középpontba, hanem egy fiatal Batmant – akinek nem sok köze van még ahhoz, akit a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című filmben vagy Az Igazság Ligájaban láthattunk. Ez persze nem zárja ki azt a tényt, hogy Affleck Batmanje feltűnjön még a DC filmes univerzum alkotásaiban – inkább olyasmiről lehet szó, hogy a stúdió kicsit más irányból szeretné megközelíteni a karaktert.

Ami valahol érthető: Christopher Nolan filmjei és a két fent említett film nem sok mozgásteret hagy egy új rendezőnek, hacsak az nem akarja az alapokról újragondolni Batman történetét.

Hogy pontosan mi sül ki majd ebből, arra még várnunk kell egy kicsit: a tervezett filmhez még nincs pontos forgatási vagy premierdátum, így azzal kell számolnunk, hogy 2020 előtt nem lesz kész termék.