Börtönbüntetésre ítélték Hannah Gutierrez-Reedet, Alec Baldwin westernjének fegyvermesterétA kép forrása: Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Hannah Gutierrez-Reedet, a Rust 26 éves fegyvermesterét 18 hónap börtönre ítélték, melyet egy új-mexikói női büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie gondatlanságból elkövetett emberölésért, írja a Variety.

2021 októberében a Rust forgatásán Alec Baldwin halálos lövést adott le Halyna Hutchins operatőrre, illetve megsebesítette a film rendezőjét is. A mexikói Santa Fe-ben április 15-én tartott bírósági meghallgatásán Gutierrez-Reed nem tett vallomást, de felolvasott egy előre elkészített nyilatkozatot, amelyben kifejezte a Hutchins család iránti fájdalmát, és úgy jellemezte magát, mint aki fiatal és naiv volt az incidens idején. A fegyvermester kritizálta, ahogy a média a tragédia után ábrázolta őt.

Az ügy tovább folytatódik, ugyanis Alec Baldwin ellen eredetileg vádat emeltek, de 2023 áprilisában ejtették ezeket. A közelmúltban azonban ismét ismét gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. A tervek szerint idén júliusban lesz a tárgyalása.