Botrány (?) a Sikoly 6 körül, amivel csak a rajongók járnak rosszul

Neve Campbell olyan volt a Sikoly franchise-nak, mint Jamie Lee Curtis a Halloweennek, de akár hasonlíthatnánk Bruce Campbellhez és a Gonosz halotthoz. Egy megkerülhetetlen és nélkülözhetetlen karakter, aki az évtizedek során az adott horror arcává vált. Most mégis úgy tűnik, hogy 25 év és öt sikeres mozi után Neve Campbell nem lesz benne a tervezett hatodik sikoltásban.

A franchise még a ’90-es években alapozta meg a tinihorror zsánert, Wes Craven klasszikusa annyira rendben volt, hogy a következő években filmek tucatjai próbálták másolni a receptet több-kevesebb sikerrel. A Sikoly filmek mindig egy szellemálarcos sorozatgyilkos ámokfutásáról szóltak, és mindegyik végén kiderült, hogy az aktuális pszichónak éppen milyen becsípődése volt, ami miatt úgy döntött, hogy felszeleteli a szomszédságot.

Neve Campbell az évtizedek során a sorozat elsődleges arcává vált, hiszen az általa alakított Sidney Prescott mind az öt moziban főszereplő volt. Miután az ideii ötödik – félig-meddig rebootnak is szánt – epizód meglepően nagy sikert aratott, a rajongók joggal remélhették, hogy lesz még folytatás. Nos, lesz is, csak épp egy nagyon komoly hiányzóval…

Neve Capmbell a The Hollywood Reporter magazinon keresztül jelentette be, hogy nem fog szerepelni a 2023 márciusában mozikba kerülő -ban. Ennek oka pedig a piszkos anyagiak. A színésznő elmondása szerint ugyanis a stúdió egy olyan szerződést kínált fel neki, amiben a bérezése messze nincs arányban azzal az értékkel, amit ő maga adott 25 év és öt film formájában a franchise-hoz. Hozzátette, hogy nőként sokkal keményebben kellett megdolgoznia az elért sikerekért főleg a Sikoly esetében.

Így a rajongóknak egy központi figuráról le kell mondania. A forgatás egyébként a tervek szerint most nyáron zajlik majd, a rendezői székben visszatér Tyler Gillett és Matt Bettinelli-Olpin is, akik James Vanderbilt és Guy Busick forgatókönyvéből fognak dolgozni. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy kikkel.