Bár eddig másról sem hallottunk, mint hogy mennyire valósághű lesz a nem mellesleg kiváló kritikai fogadtatásban részesült Ad Astra - Út a csillagokba, Brad Pitt alakítása miatt a rendező arra is hajlandó volt, hogy egy helyen felülírja a fizika törvényeit.

Brad Pitt egy űrhajóst alakít legújabb filmjében, az év sci-fijének ígérkező Ad Astra - Út a csillagokba-n, aki apja keresésére indul a világűr mélyére. A film rendezője, James Gray számos alkalommal elmondta, hogy olyan valósághűen fogja ábrázolni az űrutazást, mint senki korábban, ennek ellenére egy helyen mégis tett egy engedményt önmagával szemben.

Az egyik jelenetben ugyanis Pitt az űrhajóban elsírja magát, és legördül egy könnycsepp az arcán. Ez zéró gravitációban nem történhetne meg, azonban a direktor olyan megindítónak találta a színész alakítását, hogy úgy döntött, ennyit enged a valósághűségből.

"Muszáj lesz kitörölni a könnyet, ez nem így működik a súlytalanságban" - mondta Pitt a rendezőnek, aki így válaszolt: "Bocs, de megtartjuk. Haver, ez túl jó alakítás."

Szerencsére már nem kell sokat várnunk, hogy Pitt játékát a saját szemünkkel is láthassuk. A Brad PittLiv TylerDonald Sutherland és Tommy Lee Jones főszereplésével érkező film magyarországi premierje szeptember 17-én esedékes. Az Ad Astra - Út a csillagokba legújabb előzetesét idelent nézhetitek meg. 

via IndieWire