Brad Pitt trollkodott egy alaposat Leonardo DiCaprióval

Túl vagyunk az idei Golden Globe díjátadón, ahol nem okozott nagy meglepetést a Volt egyszer egy Hollywood aratása. Quentin Tarantino filmje három díjat is hazavitt, köztük a legjobb vígjáték és a legjobb forgatókönyv díját. A harmadikat pedig a legjobb mellékszereplőnek választott Brad Pitt teheti ki otthon a vitrinbe. És, ha már ki kellett sétálnia a pultitusra, hogy pár szóban köszönetet mondjon a díjért, Pitt meg is találta barátját, Leonardo DiCapriot is.

Pitt először is megköszönte Tarantinónak, hogy egyáltalán összehozta a filmet, ami végül a díjat hozta neki. Ezt követően fordult a nézők közt helyet foglaló – és egyébként ezúttal egyetlen díjat sem kapó – diCaprióhoz, hogy neki is megköszönje. És egy kicsit meg is fricskázza. Pitt ugyanis a következőképp fogalmazott: „Ő egy igazi all-star, egy igazi úriember, és most nem állhatnék itt nélküled. Köszönöm… ja, és én megosztottam volna veled a tutajomat.”

A közönségnek ugyan beletelt egy-két másodpercbe, mire összerakták az utalást, de diCapriónak azonnal leesett, hogy barátja a Titanic befejezésére céloz. Mint ismert, Leonardo DiCaprio karrierjét igazán az 1997-es Titanic indította be. Ennek a vége viszont meglehetősen nagy hullámokat kavart, hiszen az általa játszott Jack lényegében azért hal meg, mert nem mászik fel a szerelme mellé a vízen lebegő ajtólapra. A mára klasszikussá vált film premierje óta állandó a vita, hogy valójában simán felfért volna rá ő is, és akkor a tragikus vég helyett boldogságban lebeghettek volna el a naplementébe…

Erre utalt tehát Brad Pitt is a díjátadó során, hiszen barátját mind a mai napig faggatni szokták az ominózus jelenetről, amit jó eséllyel már nagyon unhat. Mindenesetre a mostani élcelődésnél vette a lapot.