BRÉKING: Andy Serkis rendezi a Venom 2-t!A kép forrása: Sipusweb

Hivatalos, A Gyűrűk ura Gollamjából lett sztárrendező pályafutása első képregény adaptációját készíti el. Üvé a Venom 2 direktori széke! 

Az elmúlt hetekben kapott szárnyra a pletyka, miszerint Andy Serkis rendezheti a Venom 2-t, ma pedig kiderült, hogy a híresztelések végig igazak voltak: a színész-rendező elkészíti első szuperhősfilmjét.

Serkis július 22-én repült Los Angelesbe, hogy találkozzon a Sony vezetőségével, akik számos más rendezővel is tárgyaltak, mielőtt meghozták volna a végleges döntést.

A Tom Hardy nevével fémjelzett Venom 2 mindössze Serkis harmadik filmje lesz a Breathe és a tavalyi Kipling-adaptáció, a Mowgli után. 

A direktort a legtöbben talán motion capture-színészként ismerhetik. A kétezres évek eleje hozott áttörést a karrierjében, amikor eljátszhatta A Gyűrűk ura trilógia Gollamját, de ugyanezt a karaktert alakította a Hobbitban is. Snoke-ként feltűnt a Star Wars hetedik és nyolcadik részében, valamint a Marvel szuperhősfilmjében, a Fekete Párducban, melyben Klaw szerepében láthattuk. 

A tapasztalatai a CGI és a motion capture terén pedig jó eséllyel hozzájárultak ahhoz, hogy az első részt rendező Ruben Fleischer után a Sony neki adja a Venom 2 direktori székét. A folytatás forgatókönyvét Kelly Marcel írta. 

A Venom 2 2020. október 2-án debütál a mozikban.