69 Dolittle  (2020)

2020. január 16-ára várható a Dolittle magyarországi premierje. Az első előzetes alapján Stephen Gaghan magasra tette a mércét, hiszen filmje pazar látványvilággal kecsegteti a nézőket.

Nem sokkal ezelőtt tették közzé a hivatalos posztert, s egyben azt is megtudhattuk, hogy a film címét The Voyage of Doctor Dolittle-ről egyszerűen Dolittle-re rövidítették. Alig néhány órát kellett várnunk az előzetesre, melyet elnézve igazán bámulatos produkcióra számíthatunk.

Doctor Dolittle kedvelt figurájával az első, 1967-es változat óta több filmben is találkozhattunk. Az Oscar-díjas Stephen Gaghan családi vígjátékában Robert Downey Jr. alakítja a főszereplőt. Az állatokkal is könnyedén szót értő Dolittle vidám állatsereggel körülvéve siet a bajba jutott királynő segítségére.

Kedvenceinek olyan ismert sztárok kölcsönzik a hangjukat, mint Tom Holland (kutya), Emma Thompson  (papagáj), Ralph Fiennes (tigris), Rami Malek (gorilla), Selena Gomez (zsiráf), Kumail Nanjiani (strucc), John Cena (jegesmedve), Octavia Spencer (kacsa) és Marion Cotillard (róka).