A stúdió annyira bízik az második rész sikerében, hogy nem váratta tovább a rajongókat, és bejelentette a trilógia harmadik részének premierjét.

Hamarosan a mozikban a Jurassic World 2, de a Universal már gőzerővel dolgozik a Chris Pratt és Bryce Dallas Howard nevével fémjelzett franchise harmadik epizódján. Olyannyira, hogy a stúdió bejelentette a következő rész premierdátumát. Eszerint a Jurassic World 3

2021. június 11-én érkezik a mozikba.

Az, hogy ki lesz a rendezői szék, még kérdéses. Az első epizódot rendező Colin Trevorrow producerként a háttérből irányította a Bukott birodalom körüli munkákat, míg a direktori pozíciót Juan Antonio Bayona vette át.

A Jurassic World 2015-ben az év egyik legnagyobb meglepetésfilmje volt. Bár a Universal számított a rajongókra, arra azonban senki nem gondolt, hogy a produkció végül 1,6 milliárd dollárral zárja majd a mozis szereplését. Így természetesen egy percig nem lehetett kérdéses a folytatás, Trevorrow pedig eleve úgy állt neki a filmnek, hogy két további részt is betervezett.

Jurassic World: Bukott birodalom főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Chris PrattJeff GoldblumBryce Dallas HowardJames CromwellGeraldine ChaplinToby JonesTed Levine és Rafe Spall.

A film június 7-től a hazai mozikban.