Brutálisan nekiment a Michael Jackson-életrajzi filmnek a dokumentumfilmes rendező

Dan Reed rendező a vadonatúj Michael Jackson-életrajzi film ötletét kritizálta, mondván, hogy az új film "dicsőítene egy olyan embert, aki gyerekeket bántalmazott". A filmet, amely az énekes viharos gyermekkoráról szólna, Graham King készítené - számol be a The Guardian.

"Senki sem beszél arról, hogy 'töröljük' ezt a filmet, amely egy olyan embert fog dicsőíteni, aki gyerekeket erőszakolt meg" - mondta Reed - "Amit a film bejelentését kísérő felháborodás teljes hiánya elárul nekünk, az az, hogy Jackson csábítása még mindig élő erő, amely a síron túlról is működik."

"Úgy tűnik, hogy a sajtó, a rajongói és a hatalmas idősebb népesség, akik Jackson szeretetében nőttek fel, hajlandóak félretenni a gyerekekkel való egészségtelen kapcsolatát, és csak a zenéjével együtt élni" - folytatta Reed.

Reed szerint a vadonatúj filmet - amely a "Michael" címet viseli - az énekes hagyatékának gondozóival közösen készítik, és aggódik, hogy számos, a pop királyát ért vádat szépítgetnek majd.

Reed kemény dokumentumfilmje 2019-ben debütált a Sundance Filmfesztiválon, és Wade Robson és James Safechuck szerepelt benne - mindkettőjüket Jackson hívta meg annak idején, hogy a kaliforniai farmján lakjanak. Robson azt állította, hogy az énekes megerőszakolta őt, amikor még csak hétéves volt.

Az énekes ellen 2005-ben több vádat is emeltek kiskorú molesztálása, kiskorú zaklatása, gyermekmolesztálási kísérlet, valamint zsarolásra és gyermekrablásra való szövetkezés miatt.

"A Lionsgate [a forgalmazó] szerint a film Jackson életének minden aspektusával foglalkozni fog, bár az nem világos, hogy a film hogyan fog foglalkozni a néhai zenei ikont érintő számos ellentmondással" - írja a The Hollywood Reporter - "Tekintettel arra, hogy a film a hagyatékának gondozóival együtt készül, amely megvédte őt a gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos vádakkal szemben."

Az is kiderült, hogy Jackson unokaöccse, Jaafar fogja játszani a néhai énekest a készülő filmben. Még nincs hivatalos megjelenési dátuma az életrajzi filmnek.

dokumentum

Karrierjének csúcsán a pop királya, Michael Jackson kapcsolatot kezdett egy hét és egy tíz éves fiúval, akik most a harmincas éveikben járnak, és végre őszintén tudnak... több»