Új filmmel jelentkezik az Egy szobalány naplója rendezője, Benoît Jacquot, mely csütörtöktől már a hazai mozikban is látható. A premier kapcsán cikkünkben minden összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a történelmi kosztümös drámáról. 

Casanova a XVIII. század megkerülhetetlen alakja, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Amikor a világ legnagyobb csábítója Londonba érkezik, megismerkedik a gyönyörű és fiatal kurtizánnal, Marianne de Charpillonnal, aki olyannyira megbabonázza a férfit, hogy az hajlandó lenne lemondani a világ összes nőjének szerelméről. A lány azonban nem adja könnyen magát, kíméletlen játékba kezd, melyben egyikük sem nyerhet.

A produkciót Jérôme Beaujour és Chantal Thomas forgatókönyve alapján Benoît Jacquot rendezte (Búcsú a királynémtól, Egy szobalány naplója), míg a főbb szerepeket Vincent Lindon, Stacy Martin, Jesuthasan Antonythasan, Valeria Golino, Olivia Ross, Catherine Bailey és Nathan Willcocks alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Benoît Jacquot rendező elmondása szerint a film ötlete jóval azelőtt merült fel benne, hogy kirobbant volna Havey Weinstein szexuális zaklatási botránya, és azt ezt követő #MeToo mozgalom.
  • Benoît Jacquot Lars von Trier Nimfomániás című filmjében figyelt fel Stacy Martinra (Madame de Charpillon). "Azonnal meggyőzött a magabiztosságával, a szemtelen ártatlanságával és a képességével, hogy olyat mutasson meg, amit általában nem szoktunk megmutatni" - mondta a rendező. Mivel a színésznő ráadásul kiválóan beszél franciául, ezért Jacquot számára csak ő jöhetett szóba a Mr. Casanova női főszerepére.
  • A Mr. Casanova Benoît Jacquot rendező és Vincent Lindon ötödik közös filmje.
  • A Mr. Casanova alapjául Giacomo Casanov önéletrajzi könyve, a Histoire de ma vie (Életem története) szolgált.
  • Casanova története számos korábbi filmadaptációt ért meg. Az első mozifilmet, melynek Casanova volt a főhőse, még 1927-ben mutatták meg Alexandre Volkoff rendezésében. A legközismertebb azonban Fellini 1976-os feldolgozása, melynek Donald Sutherland alakította címszerepét.

Hazai premierdátum: 2019.06.20.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: