Casanovának, a hírhedt 18. századi élvhajhásznak egyetlen nő sem tudott ellenállni. Az angol fővárosba érkezve korábban ismeretlen érzés kerítette hatalmába; egy ifjú kéjhölgy, Marianne de Charpillon kegyeinek elnyeréséért hajlandó minden korábbi románcát feladni. Szíve választottja azonban nem hagyja magát egykönnyen meghódítani, érzelmi viadalukat nehéz lesz győzelemre vinni.
(qwer)Nem igazán vagyok oda a kosztümös filmekért, de nekem ez igazán bejött. Főként azért is, mert nem a szokásos, sablonos szirupos romantikus filmről van szó. A sztori minden melodráma nélkül tudja hozni az érzéki elbeszélésmódot, ami pedig külön kiemel... több»
Benoît Jacquot rendező elmondása szerint a film ötlete jóval azelőtt merült fel benne, hogy kirobbant volna Havey Weinstein szexuális zaklatási botránya, és azt ezt követő #MeToo mozgalom.
(hp )Benoît Jacquot Lars von Trier Nimfomániás című filmjében figyelt fel Stacy Martinra (Madame de Charpillon). "Azonnal meggyőzött a magabiztosságával, a szemtelen ártatlanságával és a képességével, hogy olyat mutasson meg, amit általában nem szoktunk megmutatni" - mondta a rendező. Mivel a színésznő ráadásul kiválóan beszél franciául, ezért Jacquot számára csak ő jöhetett szóba a Mr. Casanova női főszerepére.
(hp )A Mr. Casanova alapjául Giacomo Casanov önéletrajzi könyve, a Histoire de ma vie (Életem története) szolgált.
(hp )Casanova története számos korábbi filmadaptációt ért meg. Az első mozifilmet, melynek Casanova volt a főhőse, még 1927-ben mutatták meg Alexandre Volkoff rendezésében. A legközismertebb azonban Fellini 1976-os feldolgozása, melynek Donald Sutherland alakította címszerepét.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »