Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
54%

Casanova - Az utolsó szerelem (2019)

Dernier amour
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Stacy Martin
Vincent Lindon

Videók (3)

 
leo777   2019. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Nem igazán vagyok oda a kosztümös filmekért, de nekem ez igazán bejött. Főként azért is, mert nem a szokásos, sablonos szirupos romantikus filmről van szó. A sztori minden melodráma nélkül tudja hozni az érzéki elbeszélésmódot, ami pedig külön kiemel... több»

 
Attila   2019. 06. 20.

0

Hát, ez nekem sajnos nem igazán jött be, de egyáltalán nem szeretném lehúzni a filmet. Nem arról van szó, hogy csöpögős lenne, egyszerűen csak egy klisés romantikus film, amelyet én igazából történelmi szempontból fenntartásokkal fogadnék. Nálam abszolút nem lépte át a középszerű kategóriát.

 

Benoît Jacquot rendező elmondása szerint a film ötlete jóval azelőtt merült fel benne, hogy kirobbant volna Havey Weinstein szexuális zaklatási botránya, és azt ezt követő #MeToo mozgalom.

(hp)
 

Benoît Jacquot Lars von Trier Nimfomániás című filmjében figyelt fel Stacy Martinra (Madame de Charpillon). "Azonnal meggyőzött a magabiztosságával, a szemtelen ártatlanságával és a képességével, hogy olyat mutasson meg, amit általában nem szoktunk megmutatni" - mondta a rendező. Mivel a színésznő ráadásul kiválóan beszél franciául, ezért Jacquot számára csak ő jöhetett szóba a Mr. Casanova női főszerepére.

(hp)
 

A Mr. Casanova Benoît Jacquot rendező és Vincent Lindon ötödik közös filmje.

(hp)
 

A Mr. Casanova alapjául Giacomo Casanov önéletrajzi könyve, a Histoire de ma vie (Életem története) szolgált.

(hp)
 

Casanova története számos korábbi filmadaptációt ért meg. Az első mozifilmet, melynek Casanova volt a főhőse, még 1927-ben mutatták meg Alexandre Volkoff rendezésében. A legközismertebb azonban Fellini 1976-os feldolgozása, melynek Donald Sutherland alakította címszerepét.

(hp)
 
Benoît Jacquot mozija egy hosszúra nyúlt ásítás, amelyet itt-ott megszakít néhány jobb jelenet. És szinte ujjongó öröm szakad ki az emberből, amikor felbukkan végre a stáblista. több»
 
A film nem csak illúzióromboló, de unalmas és kiszámítható is. több»
 
A címadás ügyes marketingfogás, de ez még nem adja el ezt a mívesen középszerű filmet, aminek szépek a kosztümjei, ügyesek a színészei, csak a szív hiányzik belőle, de az nagyon. több»